fbpx

Es crea un ambient recollit i acollidor. Les cançons tranquil·les que canten les mestres acompanyen aquest moment tan especial. Mentrestant, tots els infants esperen amb calma que la mestra acabi de barrejar la massa i els toqui la seva part per començar a treballar. Alguns passen l’estona jugant a la taula, fent formes amb una mica de farina per fer més lleugera l’espera. Quan arriba el moment, cadascú es posa per feina experimentant amb les seves creacions: una tortuga, una pilota, un cargolet, … Aquest serà l’esmorzar d’avui!

Aquest procés es repeteix cada dijous al matí. És una de les activitats dirigides que formen part de la rutina setmanal de l’escola a les aules d’infantil. Però, quin sentit hi ha al darrera?

Es tracta d’una activitat sensorial que permet als infants experimentar sensacions diferents de les que els ofereix el dia a dia: el tacte de la farina, l’escalfor de la massa, la seva textura, …

Amassar el pa és un gran exercici de psicomotricitat fina. Prenen consciència corporal de les seves mans alhora que exerciten els dits, agafen força i els agilitzen, tot preparant-los pel que més endavant seran treballs de més precisió.

Tot això en una activitat amb un gran sentit per a ells, on veuen el procés d’inici a fi al mateix temps que interioritzen la importància de l’espera, la calma, la concentració, el compartir, i l’ordre i cura dels materials que utilitzen.

Per il·lustrar aquest moment, us deixem aquest poema que reciten els infants:

Preparem un cossi ben bonic…

El bon pagès l’ha sembrat,

El moliner l’ha molt,

Nosaltres ahir el vam pastar,

I avui ens l’anem a menjar.

Bon profit, als grans i als més petits.

Bon profit!